Driven företagare som vill slippa göra allt själv

Vladimir Bajčeta är den typiska egenföretagaren. Självständig, driven och med höga krav på sig själv. Ändå känns samarbetet med Riktiga Konsulter givet. “Man behöver inte göra allt själv bara för att man kan,” säger han.

Vladimir Bajčeta flyttade med sin familj som trettioåring till Sverige av nyfikenhet och för att skapa bättre förutsättningar för familjen. I sin research för att hitta ett jobb som matchade hans profil som Backend Developer/Software Architect, hamnade sportbettingbolaget Mobenga på första plats. Han fick jobbet och familjen flyttade.

Önskan om att vara egenföretagare fanns där hela tiden

“Det var fantastiska år på Mobenga. Duktiga drivna människor och jag skapade snabbt många kontakter i branschen,” säger Vladimir Bajčeta.

Samtidigt fanns önskan om att vara egenföretagare där hela tiden för att kunna styra sin tid, optimera sin inkomst och själv kunna välja uppdrag. Teknisk utmaning med komplicerade problem och behov av starkt fokus behövs för att han ska trivas. Efter ytterligare några anställningar startade han sitt bolag Innercore AB 2018.

“För mig handlar det om att ta kontrollen själv och inte vara i händerna på någon annan. Nu väljer jag själv hur mycket jag vill jobba, vilka uppdrag jag vill ha, vilket arvode jag önskar och så vidare. Den flexibiliteten är viktig för mig”.

Klienten är i fokus

Kontakt med Riktiga Konsulter fick han via en tidigare chef som kände till dem. Även om han själv inte hade någon erfarenhet från konsultbolag så hade han hört från kollegor i branschen att de ofta bara blev ett CV och ett pris, och aldrig fick några extra frågor kring vad de önskade.

“Riktiga Konsulter visar ett helt annat intresse för sina klienter. Här är det klienten som är fokus och inte tvärtom,” säger Vladimir Bajčeta.

Vilken support har du fått från Riktiga Konsulter?

“Framför allt har de förhandlat åt mig och jag blev nöjd med resultatet. Jag hade kunnat göra det själv, men skönt att slippa. Nu har jag någon som tar hand om det utan att jag behöver kompromissa kring mitt arvode”.

Vad skulle du säga till någon som funderar på att starta eget?

“Det är skoj att driva eget, men jag förstår att många tvekar för det är en hel del man måste förstå och kunna för att lyckas. Ta hjälp av Riktiga Konsulter för att komma igång och sen kan du själv bestämma vilken support du behöver. Deras affärsmodell med konsultagenter är suverän”.

Föregående
Föregående

Riktiga Konsulter sponsrar Rasmus Rosengrens OS-satsning i iQfoil

Nästa
Nästa

Konsultagenter utmanar traditionella aktörer