Riktiga Konsulter sponsrar Rasmus Rosengrens OS-satsning i iQfoil

Fotograf: Johanna Hjertberg

Den nya OS-klassen iQfoil är tekniskt utmanande och går rasande fort. Det gör också Rasmus Rosengrens satsning mot OS i Paris 2024. Nu går Riktiga Konsulter in som sponsorer för att hjälpa honom nå sitt mål.

“Vi kan bara älska iQfoil och Rasmus Rosengrens driv att utvecklas och vinna. Han och sporten är precis som Riktiga Konsulter utmanare som vill visa att det går. Att det dessutom handlar om segling gjorde beslutet ännu enklare, säger Björn Zetterström, vd på Riktiga Konsulter och själv en entusiastisk seglare.

Började tävla redan 2004

Rasmus Rosengren började tävla i optimistjolle för sjutton år sedan och tävlade då även i VM. Därefter följde E-jolle, Red Bull Youth America’s Cup som rosman för svenska laget och satsning med 29er. En silvermedalj på UVM i 29er ihop med Ida Svensson gav blodad tand och teamet gjorde två OS-satsningar i Nacra 17 fram till 2019. Kanske gick det inte fort nog, för snart inleddes träning på Kitefoil och nu är det iQfoil som gäller till 100%.

“Det är den tekniska utmaningen, hastigheten och även den tuffa internationella konkurrensen som triggar mig. Det är med skräckblandad förtjusning man ger sig iväg. Man kommer lätt upp i 20 knop,” säger Rasmus Rosengren.

En helt ny klass inom segling i OS

IQfoil kommer att vara en ny klass inom segling i OS i Paris 2024. Vägen dit är lång, men Rasmus Rosengren är fast besluten att ta sig vidare i kvalen 2023. Träningsmängden ligger på 600 timmar om året och resorna runt jorden många.

“Sverige ligger fortfarande efter, så vi måste investera enormt mycket för att hinna ikapp den internationella eliten. I dagsläget är vi fem svenskar som satsar mot OS,” säger Rasmus Rosengren och fortsätter:

“Sponsorer är nödvändiga för att jag ska lyckas, så jag är väldigt glad över att Riktiga Konsulter tror på mig och satsningen. Vi är en bra match, två parter som vill utmana gängse uppfattning om hur saker ska gå till. Det känns kul!”

Föregående
Föregående

Vill du jobba som agent till egenkonsulter inom IT?

Nästa
Nästa

Driven företagare som vill slippa göra allt själv