Konsultagenter utmanar traditionella aktörer

IT-företaget Riktiga Konsulter ändrar sin affärsmodell från att vara ett traditionellt konsultföretag till att erbjuda egenkonsulter en egen konsultagent. “Det är ett nytt grepp som svarar upp mot trenden att allt fler vill starta eget,” säger vd Björn Zetterström.

Riktiga Konsulters erbjudande innebär att mjukvaruutvecklare som idag är anställda eller redan egenföretagare via Riktiga Konsulter anlitar en egen konsultagent. Konsultagenten tar ett helhetsgrepp kring klientens karriär och hjälper dem med allt behövs för att skapa framgång som egenkonsult. Det kan handla om att starta det egna företaget, hitta specifika uppdrag, förhandla om arvode eller ta hand om administration, men framför allt se till att klienten får bästa möjliga personliga och professionella utveckling.

Vill stötta och vägleda sina klienter

“Upplägget kan jämföras med agenter inom sporten, som lyssnar, vägleder och stöttar sina klienter till bästa möjliga karriär och starka egna varumärken”, säger Björn Zetterström.

Riktiga Konsulter startades 2016 av Björn Zetterström med en dåvarande partner. Våren 2020 hade företaget tjugo anställda mjukvaruutvecklare och projektledare som arbetade i uppdrag ute hos större och mindre företag runt om i hela Skåne. Samma vår fick bolaget utmärkelsen Årets Rookie från Landskrona Stad, eftersom de under en treårsperiod ökat sin omsättning med 155%.

“Vi hade kunnat fortsätta på samma linje, men såg en ny affärsmöjlighet i det växande antalet egenkonsulter inom IT samt vår egen uppfattning av många uppfattar det som krångligt att driva eget företag trots att man egentligen vill,” säger Björn Zetterström.

Riktar verksamheten mot egenkonsulter inom IT

Det nya upplägget att erbjuda konsultagenter lanserades i mindre skala under våren 2021 för att testa gensvaret från mjukvaruutvecklare, vilket visat sig vara mycket positivt.

“Därför har vi nu beslutat oss för att rikta vår verksamhet fullt ut mot egenkonsulter inom IT och erbjuda dem egna konsultagenter. Med en konsultagent vid sin sida behöver de inte stå ensamma i kampen mot inköparnas krav. Det är en gynnsam marknad för egenkonsulter just nu och vi kan ge dem kvalificerat stöd i deras karriärer,” säger Björn Zetterström.

Föregående
Föregående

Driven företagare som vill slippa göra allt själv

Nästa
Nästa

“Riktiga Konsulter förstår mina drivkrafter”