“Riktiga Konsulter förstår mina drivkrafter”

Linda-Klingberg.png

Linda Klingberg är en erfaren projektledare för tekniska projekt som egentligen inte har några problem att ta sig fram på egen hand som egenkonsult. Ändå tar hon hjälp av Riktiga Konsulter. Varför? Deras kunskap om branschen och känsla för människor.

Linda Klingberg är en av de där rutinerade projektledarna som arbetat med komplexa globala tekniska projekt i stora koncerner, som inte ryggar för projekt med röda varningsflaggor.

“Det är då jag är som bäst. Jag är inte rädd för det som verkar omöjligt, utan tycker det är spännande att se om det går att lösa,” säger Linda Klingberg, som startade sin bana som egenkonsult för fem år sedan.

En längtan efter mer frihet

Dessförinnan hade hon drivit projekt på Sony Ericsson, Tetra Pak, E.ON, IKEA och Alfa Laval, framför allt inom logistik och även arbetat utomlands. Det var längtan efter mer frihet som lockade, men också frustrationen över att inte få vidareutbilda sig i den utsträckning hon ville.

“Jag ville ha en viss utbildning inom ledarskap men min arbetsgivare sa nej. Det blev min trigger för att starta eget. Då skulle jag kunna bestämma själv,” säger hon.

Kontakten med Riktiga Konsulter fick hon inte direkt, men önskar att hon haft den när hon startade upp sitt företag. Då hade troligtvis allt gått både smidigare och snabbare.

“Det är egentligen inte komplicerat att starta företag, men har du aldrig gjort det så kan det kännas osäkert och man är rädd att missa något. Hade jag haft Riktiga Konsulter redan då hade jag sluppit den osäkerheten och hade kunnat lägga min energi på uppdragen,” säger hon. 

Fick det perfekta uppdraget

Idag har Linda Klingberg en nära relation med Riktiga Konsulter, och värdesätter deras ovärderliga kunskap om branschen, deras kontaktnät och även människokännedom. De fungerar också som hennes bollplank för att diskutera typer av uppdrag, förhandlingar och fortsatta karriär. Hennes senaste uppdrag fick hon via Riktiga Konsulter och det var en mycket bra match.

“Det är ett väldigt komplext och nästintill kaotiskt projekt, vilket passar mig och det hade Riktiga Konsulter förstått. De lär verkligen känna sina klienter och vet vilken typ av uppdrag vi söker,“ säger Linda Klingberg.

För en tid sedan tipsade Linda Klingberg en vän som är egenkonsult om Riktiga Konsulter och efter deras första möte var vännen imponerad.

“Det kändes bra att ha tipsat om något med så hög kvalitet. Min vän fick direkt förtroende för Riktiga Konsulter och var imponerad över att de faktiskt lyssnade på hans drivkrafter, planer och önskemål.”

Föregående
Föregående

Konsultagenter utmanar traditionella aktörer

Nästa
Nästa

“De har hjärtat på rätta stället”