Mer frihet och möjlighet att påverka

IT-konsulter, mäklare och frilansare – behövs det verkligen ytterligare en aktör för att tillgodose marknadens behov? Det menar Björn Zetterström, vd för Riktiga Konsulter, som lanserat affärskonceptet konsultagent. Här berättar han varför.

Riktiga Konsulter startades 2016 och hade inledningsvis en traditionell profil att erbjuda bolag spetskompetens inom IT. Konsulterna var anställda och nöjda, precis som uppdragsgivarna, och allting rullade fint. Ändå bestämde sig Björn Zetterström, ägare och vd för Riktiga Konsulter, att tillsammans med Jonny Deubler lansera affärskonceptet konsultagent, som erbjuder utvecklare med eller utan eget bolag att börja jobba tillsammans med dem för att accelerera sina karriärer och få rätt betalt.

“Som konsultagenter står vi på egenkonsultens sida både före, under och mellan uppdragen. Det unika är att konsultagenten verkar på uppdrag av sin klient mot andra aktörer på marknaden. Vi tar ett livslångt åtagande för våra klienter,” säger Björn Zetterström.

Brinner för att stötta IT-konsulter

Bakgrunden till konceptet är ett växande intresse för att bli frilansande IT-konsult samtidigt som många kan tycka det är krångligt att ha eget bolag. Riktiga Konsulter vill också ge utvecklare den uppmärksamhet de förtjänar. Det är inte ovanligt att utvecklare tror att deras anställning är trygg och att arbetsgivaren gör sitt bästa för dem när det lika ofta bara handlar om att belägga medarbetare – gärna i så långa uppdrag som möjligt. Detta trots att marknaden har brist på IT-kompetens. Att hitta uppdragen är ingen konst, men att hitta rätt kompetens kan vara en utmaning. 

“Många utvecklare förstår inte hur attraktiva de är, men vågar kanske inte ta steget till eget bolag. De sitter alltför länge i uppdrag de inte trivs i, och kan inte påverka sin lön. Vi brinner för att stötta dem att starta eget eller om de redan har bolag, hjälpa dem komma vidare i sin karriär med nya spännande uppdrag. Hos oss får de en egen konsultagent,” säger Björn Zetterström.

Siktar på expansion

Riktiga Konsulter har sin hemmamarknad i Malmö, Lund, Landskrona och Helsingborg, men ser en expansion framför sig. Idag finns ingen som erbjuder samma upplägg som Riktiga Konsulter. 

“Inom fem år finns vi i flera svenska städer och troligtvis även internationellt. Intresset är stort bland utvecklare att komma loss från arbetsgivare som inte levererar. Vi sänker trösklarna och gör det lätt att starta och driva eget bolag,” säger Björn Zetterström.

Vad hoppas ni åstadkomma?

“Vi vill ruska om i branschen men framför allt återskapa IT-konsultens goda rykte som en spetskompetens som löser kundens problem. Inte bara en resurs som kapar topparna. Duktiga utvecklare ska ha den uppmärksamhet de förtjänar – det är de som är stjärnorna.”

Föregående
Föregående

“Det Riktiga Konsulter gör är ovärderligt”

Nästa
Nästa

Konsultagent - för utvecklare med ambitioner