Konsultagent - för utvecklare med ambitioner

riktiga_feed_jonny_1.jpg

Riktiga Konsulter sätter klienten i fokus - vad vill du göra, var vill du vara och med vem vill du arbeta? Svaren blir konsultagentens uppdrag: Hitta drömuppdraget och se till att du får rätt betalt. “Det är detta som gör oss unika”, säger Jonny Deubler.

Att som frilansande IT-konsult ha sin egen konsultagent låter både praktiskt och lite lyxigt. Tidsbrist, svagt nätverk eller ointresse att sköta allt som tillkommer med eget bolag kan vara anledningar som gör erbjudandet attraktivt. Men hur går det till rent praktiskt?

“Upplägget är enkelt. Vi blir IT-konsultens agent och ser till att personen får de uppdrag den vill och får rätt betalt. Dessutom hjälper vi till med allt sådant som personen inte kan eller vill ägna sig åt som till exempel nätverkande och försäljning och vi löser alla utmaningar som kan uppstå,” säger Jonny Deubler, partner på Riktiga Konsulter. 

Hjälper till att starta bolaget

IT-konsulten kan redan ha ett eget bolag eller vill starta. I det läget hjälper Riktiga Konsulter gärna till att starta bolaget. 

“Vi gör det utan att ta betalt mot att vi har en deal när vi hittat klientens första uppdrag,” säger Jonny Deubler och förklarar varför:

“Det handlar om förtroende. Vi vet att vi kan leverera om klienten ger oss chansen.”

Fullt fokus på klientens önskemål

När IT-konsulten bestämt sig för att anlita en konsultagent, så är analysen av vad personen vill central. Vad vill du jobba med? Var vill du göra det och med vem? Uppdragsgivare är sällan intressant i det här läget, utan det handlar om att förstå personens drivkraft och spetskompetenser - tekniska såväl som de så kallade mjuka kompetenserna. Riktiga Konsulter har redan mer än 20 klienter som anlitar dem för att få till bra karriärer. 

“Vi utgår alltid från personens önskemål och därefter söker vi uppdraget. Aldrig tvärtom som är det vanligaste inom konsultbranschen. Klienten är alltid vårt fokus.” säger Jonny Deubler.

Vill förtjäna förtroende

För att få upplägget att fungera för båda parter har Riktiga Konsulter endast ett krav - få betalt för jobbet de lägger ner. Dessutom strävar Riktiga Konsulter efter att förtjäna förtroendet från sina klienter att få representera dem i alla förfrågningar till konsulten. Detta innebär att Riktiga Konsulter vill ha möjlighet till direktkontakt med uppdragsgivaren så tidigt som möjligt i förhandlingsläget för att kunna förhandla fram ett så bra avtal som möjligt. Därefter tecknar klienten avtal och fakturerar sin kund som vanligt. Riktiga Konsulter är alltså inget mellanled. Dessutom skapar Riktiga Konsulter sin marginal genom att lägga sitt arvode på toppen av ett arvode som klienten är nöjd med, inte genom att pressa ner priset som är det vanliga i branschen.

“Vår relation med klienterna bygger på samarbete. Klienterna är fria att knyta vilka kontakter de vill och ska se ett värde i att föra dem vidare till oss. Vi tar sedan över och förhandlar med uppdragsgivaren,” förklarar Jonny Deubler.

Klienten bestämmer sitt eget arvode

Riktiga Konsulter har också en annan typ av upplägg för att ta betalt för sin service än den vanliga procentsatsen på arvodet. 

“Även här utgår vi från klientens önskemål och ställer frågan: “Vilket arvode vill du ha?”. Utifrån klientens svar adderar vi vårt arvode vilket är helt transparent för klienten, och det blir priset som uppdragsgivaren får betala. Klienten behöver alltså aldrig gå ner i arvode för att anlita en konsultagent.”

Vem tjänar på att ha en konsultagent?

“Utvecklare med ambitioner, personer som vill komma vidare i sin karriär och gärna redan har en uppfattning om vilken typ av uppdrag och vilket sammanhang personen vill in i. Vi hittar i princip alltid vägar för att erbjuda det våra klienter vill ha. Men även uppdragsgivarna tjänar på detta, eftersom de får motiverade konsulter som är exakt där de vill vara till ett arvode de är nöjda med.”

Föregående
Föregående

Mer frihet och möjlighet att påverka